Приватне акціонерне товариство "Слов’янський машинобудівний завод"

Код за ЄДРПОУ: 01412377
Телефон: (06262) 2-63-42
e-mail: marketing@smz.ua
Юридична адреса: вул. Світлодарська, 65, м. Слов"янськ, Донецька область, 84100
 
Дата розміщення: 26.04.2017

Річний звіт за 2016 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

Основна iнформацiя про ПАТ «Слов'янський машинобудiвний завод»
ПАТ «Слов'янський машинобудiвний завод» здiйснює фiнансово-господарську дiяльнiсть на пiдставi статуту, зареєстрованого розпорядженням Комiтетом Cлов’янської мiської Ради вiд 23.11.2011р. No 12771050010000515.
Код за ЄДРПОУ: 01412377.
Мiсцезнаходження суб’єкта господарювання вiдповiдно до свiдоцтва про державну реєстрацiю: 84122, Донецька обл., м. Cлов’янськ , вул. Чубаря ,буд. 65.
Взято на податковий облiк в органах державної податкової служби 01.08.1994 р. за No 1178 , станом на 01.01.2015 перебуває на облiку в Cлов’янськiй об’єднанiй ДПI.
Статутний капiтал ПАТ «Слов'янський машинобудiвний завод» вiдповiдно до установчих документiв на момент його створення визначено у розмiрi 2 644 330 грн.
Товариство займається виробництвом пiдiймального та вантажно-розвантажувального устаткування,виробництвом будiвельних металевих конструкцiй i частин конструкцiй,механiчним обробленням металевих виробiв.

2. Основа подання фiнансової звiтностi
2.1 Основа пiдготовки фiнансової звiтностi
Фiнансова звiтнiсть пiдготовлена вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (далi - МСФЗ). Основними якiсними характеристиками фiнансової звiтностi є зрозумiлiсть, доречнiсть, iстотнiсть, надiйнiсть, правдиве вiдображення, переважання сутi над формою, нейтральнiсть, обачнiсть, повнота, порiвняннiсть, автономнiсть пiдприємства. Використання основних якiсних характеристик дозволяє забезпечити достовiрне та об'єктивне складання фiнансової звiтностi щодо фiнансового стану, результатiв дiяльностi та змiн у фiнансовому станi Товариства. Результати операцiй та iнших подiй господарської дiяльностi визнаються при їх настаннi (а не при отриманнi та виплатi грошових коштiв та їх еквiвалентiв) та враховуються у тому звiтному перiодi, у якому вони вiдбулися. Фiнансова звiтнiсть складається на основi припущення, що пiдприємство проводить, i проводитиме операцiї в доступному для огляду майбутньому
Облiкова полiтика в ПАО "Слов'янський машинобудiвний завод" побудована вiдповiдно до вимог Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi. Облiкова полiтика розкриває основи, стандарти, правила та процедури облiку, якi Товариство використовує при веденi облiку згiдно з П(С)БО та складаннi фiнансової звiтностi вiдповiдно з МСФЗ. Облiкова полiтика встановлює принципи визнання та оцiнки об'єктiв облiку, визначення та деталiзацiї окремих статей фiнансової звiтностi Товариства.
Товариство не застосовує жодних МСФЗ достроково.
Формат фiнансових звiтiв представлений з урахуванням вимог Мiнiстерства фiнансiв України, що затверджує форми фiнансових звiтiв в Українi. Статтi фiнансової звiтностi за
МСФЗ вписанi в найбiльш доречнi рядки форм фiнансових звiтiв, затверджених Мiнiстерством
фiнансiв України. Змiст рядкiв конкретизовано у Примiтках. Рядки не мiстять посилань на вiдповiднi Примiтки, тому що це не передбачено формами, але Примiтки структуровано для полегшення користування.
Ця фiнансова звiтнiсть була пiдготовлена вiдповiдно до принципу оцiнки за первiсною
вартiстю, з урахуванням вимог МСФЗ. Ця фiнансова звiтнiсть складена в тисячах гривень, всi суми округленi до тис. грн., крiм випадкiв, де вказано iнше.
2.2. Суттєвi судження, оцiнки та припущення
Пiд час пiдготовки цiєї фiнансової звiтностi керiвництвом було зроблено наступнi судження, оцiнки та припущення:
1) Товариство продовжуватиме свою дiяльнiсть на пiдставi принципу безперервностi.
2) Жодний компонент бiзнесу та/або група активiв чи окремi активи не передбаченi на продаж та не класифiкованi як групи вибуття. Вся дiяльнiсть розглядається як дiяльнiсть, що продовжується, iнформацiя з припиненої дiяльностi не наводиться.
3) Строки корисного використання довгострокових нефiнансових активiв є предметом судження, що ґрунтується на досвiдi використання подiбних активiв; цiлком зношенi активи продовжують
використовуватися та не можуть бути списаними з балансу, так як Товариство їх фактично
використовує, пiдтримує робочий стан.
4) Резерви щорiчних вiдпусток мiстять оцiночнi значення вiдповiдно до методологiї, визначеної облiковою полiтикою.
5) Товариством оцiнено, що всi договори оренди, по яких воно виступає стороною, не мiстять ознак фiнансової оренди та повиннi класифiкуватися як операцiйна оренда.
6) Аналiз чутливостi та iншi аналiзи щодо управлiння ризиками мiстять припущення стосовно варiювання чинникiв та їхнього впливу на активи, зобов’язання, сукупних дохiд та капiтал.
7) Товариством зроблено припущення про те, що судовi справи, по яких вона виступає вiдповiдачем, будуть вигранi у судах усiх iнстанцiй.
2.3. Суттєвi положення облiкової полiтики
В цьому роздiлi стисло у довiльнiй формi наведено лише суттєвi положення облiкової полiтики: конкретнi принципи, основи, домовленостi, правила та практика, що стосуються статей фiнансової звiтностi Товариства за 2016 рiк.
Критерiї визнання активiв та зобов’язань (ймовiрнiсть надходження/вибуття економiчних вигiд та достовiрнiсть оцiнки) розумiються за необхiдне для всiх доречних статей. Iншi положення не наведено.

Пiсля дати балансу:На чергових загальних зборах акцiонерiв 12.04.2017 року прийнято рiшення про змiну типу акцiонерного товариства «СЛОВ’ЯНСЬКИЙ МАШИНОБУДIВНИЙ ЗАВОД» з публiчного на приватне; про змiну найменування Товариства з ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СЛОВ’ЯНСЬКИЙ МАШИНОБУДIВНИЙ ЗАВОД» НА ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «СЛОВ’ЯНСЬКИЙ МАШИНОБУДIВНИЙ ЗАВОД», про затвердження у новiй редакцiї Статуту ПАТ «СМЗ», положення про Наглядову раду, правлiння, ревiзiйну комiсiю, загальнi збори акцiонерiв.
У зв’язку зi змiною типу акцiонерного товариства з публiчного на приватне на чергових загальних зборах акцiонерiв 12.04.2017 року прийнято рiшення про припинення повноважень членiв Наглядової ради, про обрання членiв Наглядової ради, про затвердження умов трудових договорiв (контрактiв), що укладатимуться з ними та обрання особи, яка уповноважується на пiдписання договорiв (контрактiв) з членами Наглядової ради.
У зв’язку зi змiною типу акцiонерного товариства з публiчного на приватне на чергових загальних зборах акцiонерiв 12.04.2017 року прийнято рiшення про припинення повноважень членiв правлiння, про обрання членiв правлiння та голови правлiння, про затвердження умов трудових договорiв (контрактiв), що укладатимуться з ними та обрання особи, яка уповноважується на пiдписання договорiв (контрактiв) з членами Правлiння.

д/н